• Handböcker
  • Film
  • Kameror & skrivare
  • Köp
Har du några bra idéer om vad du ska göra med instax-film en gång utvecklad?

Det kan du ge dig på! Vi har ett särskilt område på webbplatsen för att ge dig instaxidéer och projekt med instax kamera eller instax printrar. Se det här på vår Instazine blogg.

Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss.

Hur sätter jag in instax-filmen i min instax-produkt?

När du har tagit bort instax filmen från folieomslaget märker du en liten gul rand på kassettens övre högra sida. Om du öppnar baksidan av instax kameran eller instax skrivaren kommer du att se samma gula märke längst upp till höger på filmfacket, helt enkelt rikta in dessa två ränder så kommer filmpatronen att få plats. Tvinga aldrig in filmen i din produkt eftersom det kan skada filmen och/eller produkten.

Se vilket filmformat som passar din instax produkt. Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss.

Film fastnade medan den matades ut från min kamera

Detta beror vanligtvis på lågt batteri på din instax kamera eller instax printrar eftersom majoriteten av strömmen går till att mata ut instax filmen. Så även om det kan ha varit tillräckligt med kraft för att ta bilden så kan den stanna innan den skriver ut. Testa byt ut batterierna med linsen i öppet läge.

Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss.

Kan jag ta min film genom röntgenapparater på flygplatsen?

För att undvika eventuell skada av oexponerad instax filmen under röntgeninspektion av bagage på flygplatser rekommenderas att all film och din instax kameror eller instax printrar laddade med film bärs som handbagage och inte transporteras i bagaget. Om anläggningar finns tillgängliga bör manuell handsökning begäras.

Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss.

Varför har min film inte framkallats ordentligt?

När en bild har tagits från din instax kamera eller instax printrar tar det cirka 90 sekunder att utvecklas, under den här tiden är det viktigt att du inte kramar, klämmer eller skakar instax filmen. Dessa typer av åtgärder kan påverka distributionen av filmkemikalier medan filmen utvecklar och skapar artefakter till dina bilder. Naturligtvis gör vissa användare detta för att skapa kreativ effekt!

Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss.

När jag tar en bild av solen utvecklas den som en svart fläck. Är det något fel på min film?

Om du ta en bild på något som är väldigt ljust, som solen kommer den att överexponera den delen av instax filmen. Detta kommer att resultera i ett litet svart märke på filmen. Detta är normalt, men för att undvika, skjut inte direkt i solen eller starka ljuskällor. Om du verkligen vill fånga solen i din bild eller liknande kan du försöka hålla några solglasögon över linsen medan du fotograferar, det kan bidra till att minska risken för överexponering, när den skrivs ut från din instax kamera eller instax printrar.

Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss.

Min film kommer tom/vit, vad är anledningen?

Detta orsakas vanligtvis när filmluckan på instax kameran eller instax skrivaren har öppnats efter att filmen har laddats i kameran eller skrivaren. Instax direktfilm är ljuskänslig, så den bör endast utsättas för ljus när en bild tas, inte tidigare. Om detta har hänt kan du fortsätta fotografera med det paketet film men de första bilderna kommer bli tomma den återstående filmen borde komma ut som normalt. Detta är för att filmen längre bak i filmpatronen inte blev helt exponerad för ljus. Uppenbarligen beror detta på hur länge och hur intensivt ljuset var när filmen exponerades.

Du kan läsa mer om vilken tempratur fungerar min kamera og printer bast i här. Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss.

 

Var är det bästa att lagra mina instax -bilder?

Vi föreslår att du håller bilderna på avstånd från direkt solljus och fuktiga förhållanden, oavsett om den skrivs ut från din instax kamera eller instax mini printrar och oavsett vilken instax film som används. Förvara gärna bilderna i ett album i ett ventilerat, svalt torrt område för maximal livslängd.

Om du har några frågor kan du alltid kontakta oss.

Vilket instax format föredrar du?

Nedan kan du se vilka instax filmformat vi erbjuder för din instax kameror eller instax printrar.

instax mini
Filmstorlek – 54 x 85mm
Bildstorlek – 46 x 62mm

instax SQUARE
Filmstorlek – 86 x 72mm
Bildstorlek – 62 x 62mm

instax WIDE
Filmstorlek - 108 x 85mm
Bildstorlek – 99 x 62mm

Är du i tvivel om vilket filmformat du ska välja för din instax produkt? Hitta svaret här. Om du har frågor kan du alltid kontakta oss.

Vilka instax-filmformat fungerar med varje produkt?

Nedan kan du se vilket instax filmformat din instax kamera eller instax mini printer använder.

instax mini film
instax mini 8
instax mini 9
instax mini 11
instax mini 40
instax mini 70
instax mini 90
instax mini LiPlay
instax mini Link
instax SHARE SP-2

instax SQUARE film
instax SQUARE SQ1
instax SQUARE SQ6
instax SQUARE SQ10
instax SQUARE SQ20
instax SHARE SP-3

instax WIDE film
instax WIDE 300
instax Link WIDE

Om du har frågor kan du alltid kontakta oss.