• Handböcker
  • Film
  • Kameror & skrivare
  • Köp

Populära frågor

Varför blir mina bilder för mörka eller för ljusa när dom kommer ut? - mini 8 | mini 9

Detta beror vanligtvis på att du väljer fel inställning på ratten på kamerans framsida. Innan du tar bilden ska du alltid titta på linsens framsida för att kontrollera att punkten på linsen ligger i linje med det tända ljuset (i orange). Om det är fel inställning kan bilderna bli för ljusa eller för mörka.

Filräknaren visar fel antal bilder.

Filmens filmräknare återställs om kamerans baksida öppnas medan filmen laddas. Till exempel, om någon öppnar bakluckan efter att 6 bilder har tagits, visar räknaren 10 bilder kvar när det faktiskt bara finns 4. Detta händer normalt när någon du känner är intresserad av produkten och öppnar bakluckan av misstag, bäst att meddela dem omedelbart att inte öppna bakluckan för att rädda filmen!

Varför har min film inte framkallats ordentligt?

När en bild har tagits tar det cirka 90 sekunder att utvecklas, under den här tiden är det viktigt att du inte kramar, klämmer eller skakar filmen. Dessa typer av åtgärder kan påverka distributionen av filmkemikalier medan filmen utvecklar och skapar artefakter till dina bilder. Naturligtvis gör vissa användare detta för att skapa kreativ effekt!