Skapa ett personligt bröllop med instax!

Skriv ut dina bröllopsfoton direkt från din instax-kamera

Vi vet, att det är mycket som ska planeras, när bröllopet är runt hörnet – och inte minst alla beslut som måste fattas för att den stora dagen ska bli helt perfekt, för brudparet och gästerna.
Drömmen är att skapa en händelserik dag fylld med fina minnen. Därför vill vi ge dig våra bästa tips och tricks på hur du kan använda instax för att fånga de största ögonblicken i fysiska bilder och samtidigt göra bröllopet (ännu) mer personligt och unikt! 

Bild på instax SQUARE SQ20 minikamera
Bild på instax SQUARE SQ1 minikamera
Bild på instax mini Link mini printrar

Inbjudningskort

Vi vet att många människor spenderar mycket tid på att skapa de perfekta bröllopsinbjudningarna. Och det är naturligtvis meningen! För många är denna inbjudning förstaintrycket, som sätter stämningen på hela bröllopet- och därför är det viktigt att inbjudningarna är både personliga och unika! Vårt knep är att klistra in instax-bilder på inbjudningskorten på bröllopsparet för personligt och inte minst unikt inbjudningskort. Detta kan göras antingen genom att ta bilder med en instax-kamera eller genom att hitta den perfekta bilden och skriva ut den på en instax-smartphoneprinter, som Link WIDE. Med Link WIDE kan du applicera en QR-kod med en länk till din önskelista, location eller en ljudfil. Du kan även använda dig utav olika ramar och text som finns tillgängliga i Link WIDE-appen. På detta sätt blir inbjudningarna mer personliga och gästerna kan redan börja se fram emot bröllopet.

Personligt bordsplaceringskort

Ett supertrevligt (och enkelt) sätt att göra bröllopet mer personligt är att uppgradera de traditionella bordsplaceringskorten till mer unika placeringskort med en bild. För en romantisk och rustik look, kan vi rekommendera att du använder vinkorkar. Allt du behöver göra är att klippa av sidan på en kork så att den kan stå själv. Vänd sedan korken, gör ett snitt för att få plats med din instax-bild i fliken. Hitta en bild av varje gäst och skriv ut den på din instax-smartphoneskrivare. Vi rekommenderar att använda instax mini Link/instax mini LiPlay för att få en passande storlek till korken, eller instax SHARE SP-3 om du föredrar ett kvadratiskt format. Skriv gästens namn på den vita delen under bilden med en permanent penna och placera kortet i snittet på korken. Och Tadaa – där har du dina personliga bordskort som dina gäster garanterat blir glada av! Om du inte gillar korkidén kan du till exempel placera bilderna på ett fint litet staffli istället.

Personlig gästbok

En gästbok är till för att gästerna ska få skriva en egen hälsning till brudparet, ett trevligt sätt att skapa ett minne för livet från bröllopet. Som man brukar säga, “En bild säger mer än tusen ord” – och vi kan inte vara mer överens! Vi tycker därför att den traditionella gästboken bör ge gästerna möjlighet att sätta in sin bild bredvid sin hälsning för att knyta det visuella minnet i gästboken. Allt du behöver göra är att ställa en instax-kamera och film bredvid gästboken så att dina gäster kan skapa minnen själva och klistra in dem i boken. Vi rekommenderar den populära modellen instax mini 11 kamera, som skriver ut mini-format och den är super lätt att använda. Om du önskar större format eller kvadratiskt format så rekommenderar vi instax SQUARE SQ1, båda kamerorna finns i vitt.

Photo credit: @cheerstotwo Photo credit: @detailsbydanielles & @sydnieleahphoto Photo credit: @keyisinthedetail

Photo credit: @kukuapuntacana & @antoninafoto Photo credit: @paperboundlove

Fotovägg

En fotovägg skapar både bra stämning och goda minnen – och så är det den perfekta, personliga mittpunkten under bröllopet! Skapa din egen fotovägg genom att ställa ut instax-kameror och film så dina gäster lätt kan ta bilder under hela bröllopet och hänga upp de på väggen. Bildväggen kan göras på många olika sätt – det kan vara en rad med snören som gästerna kan hänga bilderna på med klämmor. Det kan också vara en korktavla där bilderna fästs med en nål. För att uppmuntra dina gäster kan du även ställa fram en liten hälsning vid fotoväggen, att de gärna får hjälpa dig att skapa minnen! Oavsett vad så kommer det bli en fantastisk rolig händelse för gästerna under festen och ett fint minne för bröllopsparet att titta tillbaka på.

Ett tips är att ha en uppsjö av film – av erfarenhet så gillar gästerna att ta mer än en bild, då dem gärna vill ta med sig bilderna hem som minne av er stora dag!

Hängande bilder i instaxf ilmformat tryckt från instax mini skrivareVacker bildvägg med dämpat ljus och instaxbilderFlicka tittar på utställning av instax-bilder tagna med den smarta instax-kameran

Photo credit: Michelle Lange via Weddingsonline Photo credit:@davidemontistudio   Photo credit: @davidemontistudio

Tårtdekoration

Många väljer de traditionella brud- och brudgumfigurerna på toppen av bröllopstårtan, men varför inte göra något lite mer kreativt? Placera en bild av dig själv och din partner på toppen av tårtan och skapa ett personligt och unikt uttryck. Du kan antingen ta bilder under dagen, som kan användas ovanpå tårtan, eller så kan du välja att skriva ut bilderna i förväg via en instax-smartphoneskrivare. Detta är både en rolig och annorlunda bröllopsidé som definitivt kommer att ge bröllopstårtan ett unikt utseende och bidra med ett gott humör bland dina gäster.

Bröllopstårta dekorerad med tryckta instaxbilder från mini-skrivaren

Photo credit:  Kettle Glazed via Weddingsonline

Tackkort med instax-bild

De kreativa inslagen slutar inte när bröllopet är över. De flesta gillar att skicka ett personligt tackkort till gästerna efter bröllopet för att tacka dem för både deras sällskap och gåvor. För att göra tackkortet extra personligt kan du använda foton från festen så att varje gäst får ett personligt och unikt tackkort. Detta kan göras antingen genom att använda instax-bilderna från bildväggen eller genom att skriva ut dina favoritbilder via instax-smartphoneskrivaren. Om du föredrar att använda en instax-smartphoneskrivaren är ett tips att välja Link WIDE för att ta del av dess funktioner med att skapa collage i appen. Hitta bilderna på gästen du vill tacka, lägg in alla bilder i ett collage och skriv ut. Förstå vad uppskattade dina gäster kommer känna sig. 

Hur som helst kommer det att bli en trevlig överraskning för dina gäster, som återigen kommer påminnas om er stora dag.


Smekmånaden

instax-kameran är inte bara kul för själva bröllopsfesten! Varför inte ta med dig din instax-kamera på smekmånaden så att ni kan fortsätta skapa fina minnen tillsammans även efter bröllopet? Beroende på när du skickar ut ditt tackkort kan du också välja att använda några roliga bilder från smekmånaden och skicka med tackkortet som en personlig hälsning till gästerna. Om du har skapat en minneslåda för festen kan du med fördel sätta bilderna från smekmånaden i lådan, som du sedan kan öppna på din första bröllopsdag.

Läs mer om instax-produkterna

Är du mer nyfiken på de olika produkterna och tvivlar du på vilken instax kameror eller instax printrar du ska välja för bröllopet? Läs mer om de populära instax produkterna här!

Bild på instax SQUARE SQ20 minikamera

instax mini 11 kameran är perfekt för bröllopet! Kameran printar ut i miniformat, med automatisk exponering är kameran superlätt att använda!

Bild på instax SQUARE SQ1 minikamera

instax SQUARE SQ1 är för dig som vill ha lite större bilder i kvadratiskt format. Med automatisk exponering är kameran, precis som mini 11, super lätt att använda!

instax Link WIDE har flera olika funktioner som låter dig göra ditt bröllop ännu mer personligt. Med QR-kod till önskelistor, locations, ljudmeddelanden eller ett hemligt meddelande får du flera möjligheter att göra ditt bröllop unikt. Formatet är dubbelt så stort i bredden som mini-formatet, så du får plats med extra mycket i bilden.

Bild på instax mini Link mini printrar

instax mini Link smartphone-printer har ett format i kreditsstorlek och är perfekt för dig som vill använda instax till bröllopsförberedelser. Använd skrivaren för placeringskort, inbjudningar eller kanske till och med tackkort

You may also like