#NELLYNEWFACES

Instax WIDE 300 visar hur bilder i fyrkantigt format kan användas kreativt

Självuttryck, mångfald och positivitet - vi har under de senaste dagarna träffat några otroligt inspirerande och unika personligheter – nämligen #NELLYNEWFACES-tjejerna.

Team-instax fick lov att vara en del av #NELLYNEWFACES för andra året i rad – och WOW så många unika tjejer från hela Norden vi träffade!

DAG 1 - OSLO
Den första dagen av #NELLYNEWFACES Model Casting Tour hölls i Oslo, Norge. Redan från morgonen möttes vi av 100 norska tjejer som var redo! Musik, dans och mode! Det gick nästan inte att stoppa de norska #NELLYNEWFACES-tjejerna! Vilken energi och vilka fantastiska instax-bilder vi tog.
Den vackra, svarta instax WIDE 300 ligger bra i handen
Sammansättning av instaxbilder som skrivs ut direkt från instax WIDE 300-kameran

I showrummet fanns det gott om kläder, skor och accessoarer från olika Nelly-kollektioner som tjejerna kunde använda för att styla sig. Dessutom gjorde instax kamerorna det möjligt för tjejerna att ta bilder av sina olika outfits och att välja ut dem som de gillade bäst.

Nelly-kollektionerna använder instax instant kamera
Exempel på hur instax-kamera kan användas för att skriva ut instat-bilder i kvadratformat

Alexandra Hoang var värd för dagen i Oslo och gick runt för att hjälpa och svara på frågor från tjejerna. Vinnarna av #NELLYNEWFACES får bland annat vara med på photoshoot med Alexandra och de andra värdarna från Danmark, Sverige och Finland.

Nelly girl använder sin instax-kamera för selfies
Instax minikamera används för att fånga Nelly flickornas resa runt i Europa
var också närvarande och gjorde under dagen bland annat take-over på Nelly.coms Instagram. Platsen var, minst sagt, ganska Instagram-vänlig och dekorerad med många fina detaljer, så massor av bilder togs!
DAG 2 - FINLAND
#NELLYNEWFACES i Finland började med en riktigt frisk morgon - Våren hade ännu inte kommit till Finland så det var riktigt kallt! När vi kom till platsen och öppnade dörren möttes vi av ett virrvarr av olika känslor; energi, nervositet och spänning - en väldigt tät atmosfär. DJ:en spelade bra musik som fick alla tjejerna att slappna av så att alla fick en riktigt fin dag.
 
Alla tjejerna intervjuades av Nelly.com och stylades därefter av en Nelly-stylist. Instax var alltid i närheten för att fånga alla de spännande ögonblicken.
DAG 3 – KÖPENHAMN

På tredje dagen var #NELLYNEWFACES i Danmarks huvudstad, Köpenhamn. Platsen på Langelinie Allé var helt perfekt med den mest underbara utsikten till kusten och hamnen. Dessa extraordinära omgivningar passade perfekt för alla de extraordinära tjejerna. Platsen var helt enkelt perfekt för att ta fantastiska instax-bilder! Vi träffade också den danska influensern Emilie Malou som både ägnade mycket tid åt samtal med tjejerna men också åt att ge oss bra tips på att ta den perfekta flat-lay bilden. Det var en helt oförglömlig dag och massor av instax-bilder togs som tjejerna fick ta med sig hem som ett fint minne!

Emilie Malou håller upp sina instaxfoton - tryckta direkt från sin instax minikamera
Instax WIDE 300 fångar upp de små detaljerna på nära håll
Instax bilder som skrivs ut med instax WIDE 300-kameran
Använd instax kvadratisk instant kamera för att skriva ut snygga foton när du är på språng
DAG 4 - STOCKHOLM

#NELLYNEWFACES Modell Casting Tour slutade i Sveriges huvudstad, Stockholm. Castingen ägde rum i en mysig lokal med en fantastisk utsikt mot kungliga slottet.

Värdarna i Stockholm var fyra underbara tjejer (och vinnare) från förra årets

#NELLYNEWFACES. Deras energi var på topp från början till slut. De hjälpte deltagarna att styla dem och fick alla att känna sig välkomna och avslappnade.

Gruppfoto av Nelly tjejerna på samling med sina instax produkter

Under dagen fick vi besök av den stora svenska influensern Alice Stenlöf. Hon hjälpte tjejerna med deras styling innan Photoshoot och använde instax SQUARE SQ6 för att ta bilder under dagen.

Alice Stenlöf tar bilder med sin instax SQUARE-kamera på mässan
Den populära instax SQUARE används av den svenska influencern Alice Stenlöf
TID FÖR STYLING
Två av Nellys stylister var närvarande för att hjälpa till med stylingen och för att observera tjejerna under alla fyra dagarna.
Instax-bild av modellen stylas av make-up artist

Det fanns också gott om tillfällen för att ta coola instax-bilder och fånga de riktiga ögonblicken.

En samling instax bilder som skrivs ut direkt från instax SQUARE SQ1-kameran
Utställning av foton tagna med den populära instax SQUARE SQ1-kameran

INTERVJUV MED TJEJERNA

I Olso pratade vi lite med några av tjejerna för att höra varför de ville vara med i #NELLYNEWFACES och hur de tror att #NELLYNEWFACES hjälper till att ändra på den nuvarande modeindustrin.

Varför anmälde du dig till #NELLYNEWFACES?

Sofia Trolle Andersen

"Hittills har modeindustrin präglats av extremt smala modeller, men jag tycker att det är viktigt att inkludera och hylla kurvor och personlighet. På grund av detta tyckte jag att #NELLYNEWFACES var ett otroligt coolt koncept som jag ville vara en del av."

 

Katarina Stone

"Egentligen anmälde jag mig mest för skojs skull. Jag tycker att Nelly.com är ett jättecoolt märke och jag tycker att det är bra att de ger tjejer den här möjligheten."

 

Lena Mathisen

"Jag anmälde mig för att det är något nytt och något som du inte får uppleva varje dag."

Kristina Bergmo

"Jag tycker att det var en bra möjlighet. Jag såg att Bianca Ingrosso la ut det på Instagram och tänkte att jag inte ville missa chansen att vara med."

Hur tror du #NELLYNEWFACES hjälper till att förändra den nuvarande modeindustrin?

Sofia Trolle Andersen och Katarina Stone

"Vi tycker att #NELLYNEWFACES är ett viktigt bidrag till den nuvarande modeindustrin som förmedlar helt bestämda skönhetsideal."

 

Lena Mathisen och Kristina Bergmo

"Vi tror att det är väldigt viktigt att ändra fokus. Det är viktigt att ändra fokus eftersom det finns otroligt många unga som pressas av modebranschens skönhetsideal. #NELLYNEWFACES hjälper till att ändra den orealistiska kroppsbilden och kroppsideal som många tjejer har och som de känner att de måste leva upp till. Det är viktigt att visa personligheter och skillnader. Det finns inte ett rätt sätt att se ut på. "

 

#NELLYNEWFACES

Nellys stora kampanj och uppror mot branschen, #NELLYNEWFACES, där de försöker att omskapa idealet för en modell - och därigenom hylla mångfald genom representationen av modeller på deras hemsida - är i full gång. Mer än 30 000 ansökningar (!!!) kom in från många, coola personligheter runt om i Norden, och nu är det dags för den stora casting-turnén. INSTAX var med!

Tavelvägg med instax direktbilder hängde på klädnypor

You may also like