Jul med instax

Äntligen står julen för dörren, och vi har många goda skäl att glädjas till det! Vi älskar julmat, mys och såklart alla presenter. Men mest av allt handlar julen för oss om och vara tillsammans med de man älskar. Vi ger dig därför några DIY-idéer till hur julen kan göras mer kärleksfull och personlig.

1.INSTAX JULKULOR

Saknar du dekorationer till granen? Vad sägs om att göra ett helt eget julpynt med instax-bilder som gör granen extra fin. Den är både rolig och enkel att göra, och ger trädet en personlig touch. Dessutom är det det perfekta sättet att samla hela familjen på ett ställe. 

Detta behöver du:

 • Snöre
 • Genomskinlig DIY julkula (ca. 100 mm för att instax bilderna ska passa)
 • Konfetti eller liknande
 • Instax kamera eller printer, och tillhörande film

 1. Öppna julkulan och lägg den valda instax-bilden på ena sidan, fyll bollen med konfetti på den andra sidan.
 2. Trä sedan snöret genom julkulan och justera till önskad längd innan du knyter en knut.

Mer behövs inte - nu har du din egna personliga julkula, klar för att hänga i granen.

2.INSTAX JULPYNT

Ett ytterligare tips på att göra granen mer personlig är att helt enkelt välja ut dina favoritbilder från speciella stunder med familjen och hänga dem direkt på granen.

Detta behöver du:

 1. Skriv ut dina favoritbilder som du vill hänga på granen.
 2. Använd hålslagaren och gör ett håll i bildens ram. 
 3. Trä sedan snöret genom instax-bilden och justera till önskad längd innan du knyter en knut. 

Tips: Om du använder skrivaren, vänd bilden upp och ner så att den tjocka kanten är vänd uppåt, så finns det mer utrymme för tråden.

Det blir inte lättare än så!

3.INSTAX TILL-OCH-FRÅN ETIKETT

En bild säger mer än tusen ord! Istället för det traditionella till-och-från klistermärkena som man ofta fäster på julklappen, kan du skapa din helt egna personliga till-och-från etikett. Det består av en bild på antingen dig själv eller hen som du ska ge din personliga hälsning till. Det både pyntar upp julklappen och visar mottagaren att du har gett det lite extra omtanke. Ett enkelt knep som ger dig ett plus i kanten. 

Detta behöver du:

 1. Använd hålslagaren och gör ett hål i ramen på den utskrivna bilden. Tips: Om du använder skrivaren, vänd bilden upp och ner så att den tjocka kanten är vänd uppåt, så finns det bättre utrymme för tråden. 
 2. Trä ett snöre genom hålet och knyt fast det på gåvan, evt. Fäst på annat sätt och gör endast en dekorationsrosett.

Tips: Om du vill göra julklappen ännu mer personlig kan du med Link WIDE och LiPlay printern lägga till en QR-kod som innehåller en personlig hälsning, en ljudinspelning, hemsida eller en adress! Hur smart är inte det?

4.INSTAX JULKORT

Julkort är ett enkelt sätt att skicka en fin liten hälsning till de du älskar. Så varför inte göra det extra personligt i år och dra nytta av de extra funktioner som finns på Link WIDE printern? Med QR-kod kan du spela in ljud, länka till en hemsida, sätta ut en plats eller skriva ett hemligt meddelande. I Link WIDE-formatet får du plats med hela familjen i bilden så alla får vara med!

Detta behöver du:

 1. Välj passande bilder till dina julkort och gå in på instax Link WIDE appen.
 2. Applicera önskade funktioner, antingen en fin ram, spela in ett ljud, skriv ett hemligt meddelande, lägg på ett filter, välj en särskild plats, skissa eller välj diverse stickers.
 3. Använd limmet och limma på dina utskrivna bilder mitt på hobbypappret, för att skapa en ram till bilderna.

OBS. Du kan även använda dig av en annan instax-produkt för att skriva ut bilderna, det behöver inte enbart vara en Link WIDE.

Lätt som en plätt, nu är det bara att skicka iväg korten till alla personer du önskar en god jul!

5.INSTAX JULMENY

Vad blir det för mat? Digitalisera din julmeny med hjälp av en QR-kod på din instax-utskrift och låt alla ta del av menyn genom deras smartphones.  Julmiddagen blir extra bra när gästerna har chansen att kolla menyn själva på deras egna mobiler i lugn och ro. Det blir även lättare att hålla koll på allergier och matpreferenser när gästerna själva kan kolla vad de kan äta och inte.  

Detta behöver du:

 1. Välj passande bild till menyn, gå in på instax Link WIDE-appen, ladda upp den valda bilden, lägg till QR-kod och välj funktionen “Hidden-Message” för att skriva ner menyn. Du kan även koppla QR-koden till en länk, som till exempel länken till receptet för måltiden.
 2. När du är klar skriver du ut bilden med QR-koden applicerad och sätter fast utskriften på ditt utvalda stativ.

Nu har du din alldeles egna meny att sätta fram på bordet när gästerna kommer!

6.INSTAX JULDEKORATIONER

Vill du åstadkomma ännu mer julstämning i ditt hus eller behöver du tips på en personlig julklapp att ge bort? Då har vi har det ultimata projektet för dig! Hur den ska se ut är helt upp till dig, det kan vara ett ispalats, en skog med renar eller bara dekorerat med ljusslingor. Det enda viktiga är att du hittar din personliga touch på den med hjälp av instax-bilder.

Detta behöver du: 

 • En glaskula/tom lykta
 • Limm (gärna en starkare variant)
 • Batteridriven ljusslinga
 • Små tomtar, renar eller liknande figurer
 • instax kamera eller printer, och tillhörande film

 1. Välj din bild som ska sitta i mitten av din juldekoration.
 2. Med hjälp av limmet, sätt fast dina figurer/träd på botten av lyktan på önskad plats. 
 3. Försiktigt placera bilden i mitten av lyktan, därefter lägger du ner ljusslingan runt om bilden för att få en mysig känsla. 

Vips så var det klart, enkelt va? 

Tips: Du kan även addera fakesnö i lyktan för att få den ännu mer julkänslan!

7.INSTAX JULBORDSKORT

Det är ju både fint och personligt med bordskort, så varför inte till julbordet? instax julbordskort är inte bara för de stora festerna men även de små trevliga stunderna där vi vill visa våra gäster att vi har gjort något extra av dukningen. instax bordskort kan göras både enkelt och billigt, dessutom ger det bordskorten en mer personlig touch som dina gäster kommer att uppskatta ännu mer!

Detta behöver du: 

 1. Skriv ut önskade bilder direkt från kameran eller via en printer.
 2. Därefter är det bara att använda dig av stativet för att ställa upp bilderna.

Placera bilderna runt om bordet - så har du en riktigt personligt julbord.

Bilder från: @my100yearoldhome

instax-teamet önskar alla en riktigt god jul!

DELA DINA KREATIVA DIY-BILDER MED OSS PÅ INSTAGRAM GENOM ATT TAGGA @INSTAXSVERIGE

You may also like