5 tips till DIY-projekt

Jul_Header

Många av oss har lite extra tid över i dessa tider, och det blir en hel del scrollande i mobilen och även kanske lite för mycket Tv-tittande. Vad sägs om att göra några roliga aktiviteter med instax istället? Här har du är några bra tips för DIY (Do It Yourself) projekt som du lätt kan kasta dig över med instax!

 

1. Gör en scrapbook

Även om det är trevligt med ett fotoalbum, varför inte ta det ett steg längre och skapa en scrapbook med alla dina bästa minnen? Leta fram en tom bok, tuschpennor, lim och souvenirer från resor eller andra fina minnen. Kanske har du några fina bilder från resan på Gotland eller resan till Frankrike? Boardingkort, biljetter, vykort eller andra roliga souvenirers kan också användas för att fästas i boken! Använd din instax-printer som instax mini Link till att printa ut dina favoritminnen och lägg även till fina ramar och filter på dina bilder. Vad sägs om att använda Rainbow-film eller Arimail-film för att göra allt lite extra fullbordat? Skriv till en passande text om resan och voilà – du har din egen hemmagjorda scrapbook, som du kan dela med vänner och familj!

Gör en klippbok eller fotoalbum med din instax mini-skrivare
Instax-foton som ska användas för DIY-fotoalbumprojekt
2. Häng upp dina favoritminnen

Varför inte hänga upp dina favoritminnen, så att du kan minnas dem om och om igen… Det kan exempelvis vara på spegeln, kylskåpet eller ytterdörren? På det här sättet får du alltid en positiv boost varje gång du kollar dig själv i spegeln, gör en macka eller går ut (och in) genom dörren! Tankarna vandrar till dina bästa minnen och det kan väl inte annat än bli en bra dag! Använd bilderna du har tagit från din instax kameror eller skriv ut bilder du har på mobilen med din instax printrar. Det blir inte enklare!

Bildvägg på vit färg tagen från en instax mini kamera
3. Skicka ett personligt vykort

Om vi inte kan kramas fysiskt, vad sägs om att skicka en kram med posten till någon du håller kär? Gör ett kort med ett fint meddelande och använd en instax-bild för att klistra på vykortet. Både vänner, föräldrar eller en moster i en annan stad kommer garanterat bli superglada att få en kärleksfull tanke med posten! Psst. Använd instax mini LiPlay för att spela in ett trevligt meddelande som kan spelas upp via en QR-kod, som printas på bilden. Sedan är det bara för mottagaren att scanna QR-koden för att spela upp din personliga hälsning, medan de beundrar den fina bilden du har skickat med.

Kreativt sätt att producera dina instax foton för familjen i mini film format

4. Gör ett personligt mobilskal

Med instax är det superenkelt att göra sitt egna personliga mobilskal. Allt du behöver är ett genomskinligt skal och din favorit instax-bild (gärna i mini format, så att det får plats inne i skalet). Placera bilden inne i skalet – eventuellt med lite lim eller tejp, om du vill att det ska sitta helt fäst – och voilà, du har nu gjort ditt egna personliga mobilskal. För en mer unik look använd en av de flera temafilmer – Är det kanske instax Candy Pop film eller varför inte Macaron film för en cool ombrè-effekt. Du bestämmer!

Skriv ut dina foton direkt från din instax-kamera med din trådlösa instax-skrivare

5. Lägg dina favoritminnen i en ram

Många av våra favoritbilder och minnen blir ofta bara liggandes i kamerarullen på mobilen – och det är ju synd! Vi tycker att det är mycket trevligare att printa ut minerna så att vi kan se och använda dem i vardagen! Håller du med? Printa ut dina favoritbilder med en instax-printer och lägg eventuellt till roliga effekter eller collage med instax mini LiPlay.  Om du delar minnet med en eller flera andra, så är ett bra tips att printa ut en eller flera extra bilder via reprint funktionen, så att du kan ge dem en fin present!

Flicka är kreativ med sina tryckta instaxbilder från sin instax minikamera
Kom igång med ditt nästa projekt med din instax kamera och skrivare

DELA DINA KREATIVA DIY-BILDER MED OSS PÅ INSTAGRAM GENOM ATT TAGGA @INSTAXSVERIGE

You may also like